Vælg en side

Codesign med Cheminova Landskaber

Logbog #1 – Udstillingskoncept om Cheminova
Den usynlige gift. Der ligger 13 tons kviksølv og 70 tons parthion på Høfde 42. 20 gram partion dræber et menneske. Min hjerne er fuld af Cheminova-historier.
Codesign med giftlandskaber vol.1: Konceptudvikling af udstilling om Cheminova på Lemvig Museum.

“For 70 years, Harboøre and the chemical factory Cheminova have lived with and apart from each other. Cheminova brought development and prosperity to the region. But it also had its price. Today we are faced with probably Denmark’s most extensive generational pollution. Lemvig Museum

Logbog #2 – Artist in residence: nye samtaler, interviews og billeder
Sammen med elever fra Harboøre skole codesigner vi nye og historiske fortællinger om de landskaber de er vokset op i. Vi besøger Høfde 42 og samler objekter der starter nye samtaler om generationsforureningen. De unge er vokset op i ambivalens. Cheminova bragte velstand til egnen, men lagde naturen øde. Fiskedød og kræfttilfælde er gemt i Cheminova skygge. Hvordan er det at stå ovenpå 13 tons kviksølv? Hvad siger naturen? Kommunen? Og pengene – hvis de kunne tale? Dét visualiserer vi med de unge. Eleverne lavede collager og interviews der nu indgår i Lemvig Museums udstilling om Cheminova.

Logbog #3 – Vores bog: Stemmer fra Høfde 42
Stemmer fra Høfde 42 er en bog om Danmarks største generationsforurening, om naturen og menneskene, der omgiver den, skabt af børn og unge i Lemvig kommune. Med digte, collager og interviews giver børn og unge stemme til Høfde 42, forureningen og naturen.

Logbog #4 UDKANTER – Børn og unge læser op på Litteraturfestival

Logbog #5 – Insektvej: Særudstilling på Lemvig Museum
I udstillingen ‘Insektvej – Cheminova og Vestjylland’ taler mange forskellige stemmer. Fortidige og nutidige. Unge og gamle. De fortæller om en fantastisk og uundværlig arbejdsplads, om en sorg over mistet natur, om frygt og bekymring og om uretfærdighed og ulighed mellem land og by.

Team
Laura Winge: Artist in residence. Codesign, visuelle fortællinger fra Høfde 42 og udstillingskoncept med Lemvig Museum.
Johanne Mygind:
Artist in residence, Skriveworkshops og research, udstillingskoncept.
Liv Duvå: Artist in residence,
Skriveworkshops og research.
Inger Bjørn Knudsen, museumsinspektør, Lemvig Museum.

Credits
Projektet er støttet af Statens Kunstfond og Lemvig Kommune
Lemvig Museum

Links
Lemvig Museum – Insektvej
Stemmer fra Høfde 42 – Kan købes hér
Historien bag kemikaliedepotet Høfde 42